foto
Karolien Debecker
presentatrice op MNM en van “Lijst Debecker” op Canvas

Niet erg sexy, maar wel een persoonlijke aha erlebnis: Gluten- en lactosevrije voeding.

Een energieker lichaam, weer wat meer inzicht, een roadtrip en een extra lachrimpel.

Opzichtige teennagellak + bijhorende selfie.

Minder inzoomen op conflicten, des te meer op regio's die het goed doen en waarom ze het goed doen. Dát werkt nog eens aanstekelijk en inspirerend.

Dat ik in december mijn kop weer mag breken over lijstjes.

foto
Paula Sémer
voormalig omroepster en presentatrice op de openbare omroep

Wereldoorlog 1. Voor mij was die oorlog tot nu toe een abstract begrip, maar ik heb de vele herdenkingen, tv-series en romans verslonden. Sommige mensen waren het na een tijd beu, maar ik kon ervan blijven smullen! Vooral het besef van de enorme zinloosheid en gruwel kwamen naar boven.

2014 was voor mij een jaar van zwaar verdriet, ik verloor mijn broer en schoonzus op heel korte tijd. Voor hen beiden was het niet echt een waardig sterven waarop ze gehoopt hadden. Dat maakt het voor mij moeilijk om te verwerken. Daarnaast werd mijn kleinzoon Bruno doctor in de Toegepaste Wetenschappen, waar ik apetrots op ben.

Het klinkt misschien raar, maar ik stel voor dat het afhakken van hoofden door IS geen hype meer is. Ik vraag, smeek zelfs, dat ze daarmee eindigen, want het is wreedheid die wij vandaag de dag, in deze wereld, niet meer aanvaarden. Er moet krachtdadig tegen ingegaan worden

Uiteraard wil ik meer aandacht voor alle conflicten in de wereld, maar als ik er dan toch eentje moet uitkiezen ga ik voor de problematiek in het Nabije Oosten, in het bijzonder de oorlog tussen Israël en Palestina. Het lot van de mensen in Gaza grijpt mij heel erg aan. Men moet stoppen met die kortzichtigheid en onverdraagzaamheid.

4. Uiteraard wil ik meer aandacht voor alle conflicten in de wereld, maar als ik er dan toch eentje moet uitkiezen ga ik voor de problematiek in het Nabije Oosten, in het bijzonder de oorlog tussen Israël en Palestina. Het lot van de mensen in Gaza grijpt mij heel erg aan. Men moet stoppen met die kortzichtigheid en onverdraagzaamheid.