foto
Sven Gatz
Vlaams minister van Cultuur, Media, en Jeugd (Open VLD)

Op het podium: het stuk Rain van Anne Teresa De Keersmaeker in de Opera van Parijs. De ongelofelijke omvang van de Frankfurter Buchmesse, waar onze auteurs elk jaar opnieuw belangrijker worden.

Een nieuwe uitdaging: mijn terugkeer van het bier naar de politiek.

Phubbing, maar ik maak me daar soms zelf schuldig aan. De neiging om te allen tijde bereikbaar te willen zijn, constant je gsm checken om die ene mail of sms gelezen te hebben terwijl je de aandacht verliest voor je gesprekspartner.

De grote groep ontvoerde meisjes door Boko Haram, waar na al die tijd nog steeds niets over vernomen werd.

Een sterke culturele samenwerking tussen de Vlaamse en de Franse Gemeenschap en dankzij die samenwerking een nieuw elan voor de federale culturele en wetenschappelijke instellingen in Brussel.

foto
Thomas Van der Plaetsen
beloftevol Belgisch meerkamper die dit jaar met teelbalkanker kreeg af te rekenen

Herman Hesse. Via "Siddharta" en het geniale "Glass bead game". En Richard Linklater. Onlangs via Boyhood, maar ook onder andere: Slacker, Dazed and confused, Waking life en de "Before"-trilogie.

Enerzijds veel positieve momenten (Afstuderen, medaille WK, een aantal zalige reizen ...) anderzijds ook een aantal zware tegenslagen.

ALS Ice Bucket Challenge. Geld ophalen voor het goede doel is zeker goed, maar al snel was het enige wat je online zag die Ice Bucket Challenges!

/

Een terugkeer naar volle gezondheid. Voorts heb ik geen verwachtingen, al ben ik er zeker van dat het een interessant jaar wordt.