Nog meer chocolade uit de rekken gehaald wegens salmonella

Er is opnieuw salmonella aangetroffen in chocoladerepen. De twee producten werden door de winkeliers uit de rekken gehaald, zo meldt het Federaal Voedselagentschap (FAVV). De voedingswaakhond roept de consumenten op de producten niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
usage worldwide, Verwendung weltweit, Modelfreigabe vorhanden., Model released.

Vorige week werden al drie producten teruggeroepen:

  • Bij Taste-it van het merk Damhert Nutrition ging het om de lotnummers 2141 en 5146 die houdbaarheidsdatum 31 juli 2016 hebben en lotnummer 5196 met houdbaarheidsdatum 30 september 2016
  • Bij Twin Bar van het merk Schär ging het om lotnummer 5142 met houdbaarheidsdatum 22 april 2016, lotnummer 5146 met houdbaarheidsdatum 26 april 2016, en alle loten met houdbaarheidsdatum 26 mei 2016.
  • Bij Chocolate Break van het merk Atkins ging het om lotnummer 5147 met houdbaarheidsdatum 27 augustus 2016 en lotnummer 5148 met houdbaarheidsdatum 28 augustus 2016

Bijkomende chocoladerepen teruggeroepen

Nu volgt er een update met twee bijkomende chocoladerepen waarin de bacterie aangetroffen werd.

  • Bij Barre chocolait van het merk Gerblé gaat het om lotnummer 5138 met houdbaarheidsdatum 31/05/2016
  • Bij Crispy Choco Wafers van het merk Consenza gaat het om lotnummer 5146 met houdbaarheidsdatum 31/05/2016

De repen zijn te koop bij verschillende detailhandels.Teruggebrachte producten worden terugbetaald.

Salmonella

Salmonella kan leiden tot koorts, buikkrampen en diarree en dit binnen de 12 à 48 uur na consumptie van het besmette eten. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen een groter risico op besmetting.

Meest gelezen