Opent uw hartslag straks de deur naar uw bankrekening? Auteur: Alexander Verstraete

vr 13/03/2015 - 16:13 Alexander Verstraete De Britse bank Halifax test een armband uit waarmee gebruikers hun hartslag als identificatiemiddel gebruiken om aan onlinebankieren te doen. Als het proefproject succesvol blijkt, betekent de armband mogelijk het einde van pincodes en paswoorden.

"Nymi", heet de armband. Net zoals bij een elektrocardiogram meet het ding via de pols de unieke elektrische signalen van het hart van de gebruiker. Die kan vervolgens op basis van deze hoogstpersoonlijke authentificatie inloggen op haar of zijn bankrekening.

Volgens Halifax is het systeem veiliger dan andere biometrische identificatiemethodes als een irisscan of een vingerafdruk. De elektrische signalen van het hart zouden veel moeilijker te vervalsen zijn. Bovendien werkt de armband enkel om de pols van de gebruiker.

De bank test de armband momenteel uit bij een groep klanten. Als het proefproject succesvol blijkt, zijn pincodes en paswoorden in de toekomst mogelijk overbodig. Bovendien zijn ook andere toepassingen denkbaar, zoals het openen van deuren.