Merchtem verklaart oorlog aan broodautomaten Auteur: Gianni Paelinck

za 13/09/2014 - 23:46 Gianni Paelinck De burgemeester van Merchtem wil het aantal broodautomaten in zijn gemeente naar beneden halen. Kennelijk komen er steeds vaker automaten bij, ook zonder vergunning en die eigenaars betalen dan geen taks aan de gemeente. Bovendien zouden de omwonenden ook last ondervinden van de verkeersdrukte rond zo'n automaat.

Het gemeentebestuur wil het aantal automaten reduceren tot één per deelgemeente of buurt. Eigenaars zonder vergunning zullen binnenkort een brief in de bus krijgen met de vraag om hun automaat te verwijderen. Doen ze dat niet, dan zal de gemeente dat zelf doen.

"De laatste weken rijzen de broodautomaten als paddenstoelen uit de grond zonder dat daar een vergunning voor wordt aangevraagd. Wij willen dat tijdig een halt toeroepen", zegt Eddie De Block (Open VLD), burgemeester van Merchtem. "Het stoort soms het verkeer als men een automaat plaatst op een kruispunt en het stoort soms ook de omwonenden als er 's nachts constant wordt gestopt voor een brood."