Zware brand in plasticbedrijf in Ninove Auteur: Radio 2 Oost-Vlaanderen, Belga

do 27/08/2015 - 06:36 Update: do 27/08/2015 - 08:11 Radio 2 Oost-Vlaanderen, Belga In Ninove is het gemeentelijke rampenplan afgekondigd na een zware brand in een plasticbedrijf. Een dertigtal huizen in de buurt zijn ontruimd, enkele kruispunten en straten zijn afgesloten. Niemand raakte gewond.

De brand in Plastiekcentrale Adriaens, op de hoek van de Gentsestraat en de Herlinckhovestraat in de deelgemeente Outert, ontstond vannacht rond 3 uur. De brandweer van Ninove kwam ter plaatse, maar heeft het moeilijk om het vuur te bedwingen. Ze krijgt de assistentie van korpsen uit de omgeving. Ook de Civiele Bescherming is aanwezig.

Het gaat om een zware brand die gepaard gaat met hevige rookontwikkeling. In een straal van 100 meter zijn de bewoners van een dertigtal woningen geëvacueerd. Het gemeentelijk rampenplan is van kracht en de brandweer vraagt omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Enkele straten en kruispunten in de omgeving zijn ook afgesloten voor het verkeer.

De brandweer laat de gebouwen gecontroleerd uitbranden. "De opgeslagen kunststoffen zorgen voor veel rook en sterke geurhinder tot in de ruime omgeving. Door de verwachte regen zal de geurhinder nog toenemen", zegt het gemeentebestuur. Er zal nog lang nageblust moeten worden.