"Gent Smaakt!" weerspiegelt diversiteit van keukens in Arteveldestad"

"De vijfde editie van het culinaire evenement 'Gent Smaakt!' weerspiegelt de diversiteit in de Gentse keuken: van oerdegelijke Vlaamse kost over verfijnde gastronomie en kwalitatieve fastfood tot trendy wining & dining."

Een twintigtal Gentse gevestigde waarden laten bezoekers van 13 tot 17 mei onder de stadshal genieten van hun aanbod. Er is ook ruimte om zelf de handen uit te mouwen te steken. Zo organiseert Gault&Millau-topchef Lieven Lootens, chef van 't Aards Paradijs en belevingsrestaurant Naturell, een culinaire workshop rond de zintuigen.

Verder zijn er ook workshops met Nick Coppens, chef van restaurant De Karper en vorig jaar geselecteerd als 'Jong Keukengeweld', Karen Depoorter van Callas Confiture, en Kaasmeester Van Tricht en brouwerij Duvel Moortgat. Zij laten bezoekers bieren en kazen combineren. Ook is er onder meer een infosessie over etiquette en een demonstratie over vierkantemetertuinieren. Tot slot leert Wim Ballieu kinderen de kneepjes van het gehaktbalrollen.

Het evenement telt vijf stands meer dan vorig jaar, er zijn ook vegetarische gerechten in het aanbod en de infosessies worden uitgebreid met nieuwe thema's.

 

Meest gelezen