Na de penis-, penetratie-, anusmuur is er nu een geboortefresco in Brussel

Na de penis-, penetratie- en anusmuur duikt er nu ook een geboortetafereel op in het Brusselse straatbeeld. De graffititekening is op hetzelfde gebouw als dat van de anustekening te spotten. In Jette is intussen opschudding ontstaan over een kunstfoto van een man die in zijn eigen mond plast.

De laatste maand duikt de ene opvallende graffititekening na de andere op in het Brusselse straatbeeld. Eerst was er de penismuur in de Parklaan. Die leidde tot heel wat controverse, onder meer omdat er een school in de buurt was. De gemeente Sint-Gillis heeft dan besloten dat de muurschildering verwijderd zal worden.

In het centrum van de stad Brussel, in de Visverkopersstraat, was dan weer een penetratie te spotten. Dat grote "pornotafereel" -zoals het door sommigen werd genoemd- mag voorlopig blijven. Het is te zeggen: de eigenaar van het pand krijgt alle vrijheid om over de toekomst van de muur te beslissen.

Vorige week dook aan de Steenkoolkaai een "anusmuur" op. De bekende Zanussi-reclame werd aangepast zodat er alleen nog "anus" te lezen was. Onder de merknaam is ook nog een tekening terug te vinden die niet bepaald iets aan de verbeelding overlaat.

En nu is er dus ook een geboortescène op hetzelfde gebouw als de "anusmuur". Opvallend: bij alle vier de muurschilderingen is onduidelijk wie er achter zit. Sommigen dromen dan ook al van een Brusselse Banksy.

Affiche van man die in eigen mond plast

Intussen is er ook in Jette opschudding ontstaan. Hier ligt geen muurschildering aan de basis van de hetze, maar een grote affiche. De kunstgalerij Atelier 34zeo probeert bezoekers te lokken met een grote foto van de Amerikaanse kunstenaar Keith Boadwee waarop een man te zien is die in zijn eigen mond plast. Het werk heeft volgens de galerij "de bedoeling om de traditionele Amerikaanse preutsheid te bezweren".

Niet iedereen vindt de grote foto gepast. De foto hangt aan de achterkant van de galerij in de kleine Rivierendreef, maar is vanaf de drukkere Eugène Toussaintstraat heel duidelijk te zien. Het is trouwens niet voor het eerst dat er op die plaats commotie ontstaat. Volgens Bruzz op dezelfde plek vorig jaar een affiche van twee vrijende beren.

Meest gelezen