Auto in Brussels metrostation geduwd: 1 dader opgepakt Auteur: Jos De Greef, Gianni Paelinck, Denny Baert

do 31/12/2015 - 20:51 Update: vr 01/01/2016 - 14:11 Jos De Greef, Gianni Paelinck, Denny Baert In Brussel is een dader opgepakt van het groepje jongeren dat gisteravond een kleine auto van de trappen heeft geduwd in een metrostation. Door het incident lag het metroverkeer een tijd stil.

Omstreeks 20 uur duwde een bende jongeren een kleine auto het station Clemenceau in Anderlecht binnen. Bij het incident vielen geen gewonden, maar het metroverkeer op de lijnen 2 en 6 werd wel onderbroken tussen de stations Hallepoort en Ossegem.

Het metroverkeer kon relatief snel weer opstarten, want vanaf 20.45 uur reden er opnieuw metrostellen op die verbindingen, maar het station Clemenceau bleef nog de rest van de avond gesloten.

"Het ging om een kleine wagen waarin niemand zat. De wagen is van de trappen geduwd en zo op het perron terechtgekomen", legt de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB uit. "In de loop van de nacht hebben we de auto via de sporen verwijderd en op dit moment zijn alle stations opnieuw open."

Intussen is een van de daders opgepakt. De exacte aanleiding van de baldadigheid is nog niet bekend.

Een anoniem berichtje op Facebook schetst mogelijk de omstandigheden van het incident. Iemand die kennelijk goed geïnformeerd is, schrijft dat het autootje van een buurtbewoner was die van het wrak af wilde. 

Daarnaast zouden ze voor ze de auto naar beneden duwden goed gekeken hebben of er niemand op de trappen stond. "Als ze dat gedaan hebben, hebben ze dit alleen gedaan om te rebelleren tegen de ordediensten die net voordien twee van hun vrienden hadden opgepakt", wordt vergoelijkend geschreven in het ongecheckte bericht.

Ano:Pour stopper les blabla inutile, LA VOITURE qui a été retrouvé dans l'arrêt CLEMENCEAU est une voiture qui...

Geplaatst door Spotted Rue neuve op donderdag 31 december 2015

MDRRRR UNE VOITURE DANS UNE STATION DE MÉTRO ! Mdr c des malade à Bruxelles !

Geplaatst door Clement Uytterelst op donderdag 31 december 2015