"Draag je tegel bij aan het nieuwe VUB-zwembad" Auteur: Marij Vanherle

di 21/04/2015 - 11:33 Marij Vanherle Voor de renovatie van het VUB-zwembad doet de Brusselse universiteit een beroep op sympathisanten: voor 50 euro kan symbolisch een tegel worden aangekocht. De opbrengst moet een deel van de renovatie helpen financieren.

Het zwembad van de VUB is hoognodig aan verbouwing toe, meldt de universiteit op haar website. De plannen liggen al een tijdje klaar, en daaruit blijkt dat er een nieuw 25-meter sportbad komt, en een instructiebad met verstelbare bodem, geschikt voor kleuters, andersvaliden en 60-plussers.

Om de renovatie te financieren, start de VUB op 20 april met de verkoop van symbolische zwembadtegels. "Draag jij je tegel bij aan het nieuwe zwembad?" twitterde de VUB. Op de website staat het principe van de tegelverkoop verder uitgelegd: "Sympathisanten kunnen een tegel kopen voor 50 euro. De aankoop van tegels kan fiscaal worden ingebracht. Daardoor wordt bijna de helft van de bestede som door de belasting terugbetaald."

Weer open in 2017

Met de actie richt de VUB zich naar "iedereen die het zwembad een warm hart toedraagt: individuen, sportclubs in de buurt, scholen, bedrijven en studenten".

Het zwembad sluit voor de renovatie in mei 2016 en opent volledig gerenoveerd opnieuw de deuren in september 2017, bij de start van het nieuwe schooljaar.