Aanvaller van busbegeleider "gaf 1 vuistslag"

zo 08/04/2012 - 08:28 Update: zo 08/04/2012 - 19:36 De dader van de dodelijke agressie op een medewerker van de MIVB heeft verklaard dat hij maar 1 vuistslag gegeven heeft. Dat meldt het Brusselse parket. De man werd gisteravond langdurig ondervraagd. De MIVB heeft een intussen een rouwregister geopend op Facebook.

Volgens de aanvaller is de MIVB-controleur overleden aan de gevolgen van 1 slag. “Dat is wat getuigen zeggen en wat de dader heeft bekend”, aldus Kathleen Haesendonck van het Brusselse parket.

Of er daadwerkelijk maar 1 slag was, moet nog worden bevestigd door de veiligheidscamera’s. De man zegt dat hij niet de bedoeling had om de busbegeleider te doden, aldus nog het parket.

"Hij had nooit gedacht dat de slag zulke gevolgen zou hebben en hij is geschokt door het overlijden van het slachtoffer", zeggen zijn advocaten. Volgens hen heeft hun cliënt aan zijn ondervragers zijn spijt uitgedrukt tegenover de familie van de man.

Persinfo

De dader, een man van 29 jaar, heeft ook verklaard dat hij de avond voordien gedronken had. Hij gaf zichzelf aan gisterenmiddag en werd dus niet opgepakt. De man is aangehouden en wordt beticht van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Het parket heeft daarnaast ook bekendgemaakt dat de dader enkel bekend is bij het gerecht voor verkeersovertredingen. Eerdere berichten over drugsfeiten kloppen dus niet. Een toxicologisch onderzoek moet duidelijk maken of de man gisteren drugs gebruikt heeft.

De dader was gisteren door zijn vriend opgetrommeld nadat die tegen een bus van de MIVB was gebotst. Toen hij de MIVB-controleur foto's zag maken van de auto, ging hij door het lint.

Intussen is ook bekend geraakt dat de bestuurder van de auto eveneens gedronken had. De Brusselse procureur des konings Bruno Bulthé bevestigde dat in "De ochtend" op Radio 1. De man is niet aangehouden.


eerder verschenen: