Dader van agressie die MIVB-medewerker leven kostte opgepakt

za 07/04/2012 - 16:20 Update: za 07/04/2012 - 20:03 De man die vanmorgen een medewerker van de Brusselse vervoers- maatschapij MIVB aanviel, wat tot de medewerker zijn dood heeft geleid, is opgepakt. Het gaat om een relatief jonge Belg. Hij is ondervraagd door de politie. Het parket zal zijn aanhouding vorderen op verdenking van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

De feiten gebeurden rond 6.30 uur vanmorgen, na een aanrijding tussen een bus van lijn 14 en een auto. Hoe het ongeval precies gebeurde, is voorlopig onduidelijk. Veel schade was er niet.

Persinfo

Een medewerker van de MIVB kwam ter plaatse om bijkomende vaststellingen te doen bij het ongeval aan het Redersplein in de Brusselse haven. De bestuurder van de auto had intussen een vriend opgetrommeld en die viel de busbegeleider aan.

De begeleider werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij later overleed aan zijn verwondingen. Ook de bestuurder van de wagen raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.

De man die de slagen toebracht, sloeg op de vlucht, maar kon later worden opgepakt. Procureur Bruno Bulthé heeft bevestigd dat er slechts één man slagen toediende, in tegenstelling tot eerdere berichten, waarin gesproken werd van twee mogelijke daders. Bulthé wil de daad van agressie streng bestraft zien.

VRT

De dader is een Belg. Het parket zal zijn aanhouding vorderen op verdenking van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

De busbegeleider, die het leven liet, was van Albanese afkomst. Hij was 56 en werkte al 29 jaar voor de MIVB. Volgend jaar zou hij met pensioen gaan. De man heeft vijf kinderen; twee onder hen werken ook voor de MIVB.

De chauffeur van de bus bleef ongedeerd en heeft de vechtpartij niet gezien. Hij werd wel even naar het ziekenhuis gebracht omdat hij in shock verkeerde.