Duurste duif ooit verkocht voor 310.000 euro Auteur: Alexander Verstraete

ma 20/05/2013 - 17:17 Alexander Verstraete Op een duivenveiling in Vorselaar heeft een Chinese duivenliefhebber liefst 310.000 euro betaald voor de topduif Bolt. Dat is het hoogste bedrag dat iemand ooit voor een duif neertelde. Naast Bolt verkocht de eigenaar ook de rest van zijn kolonie van 530 duiven. Die bracht alles samen meer dan 4 miljoen euro op. Ook dat is een nieuw record.

Het voorbije weekend verkocht een man uit Vorselaar zijn volledige kolonie van 530 duiven op een internetveiling. Een van de diertjes die te koop werden aangeboden, was de topduif Bolt.

Een Chinese duivenliefhebber legde liefst 310.000 euro op tafel om de duif binnen te halen. Dat is het hoogste bedrag dat iemand ooit neertelde voor een duif. Het vorige record stond op naam van de duif Dolce Vita die bij een andere veiling voor 250.400 euro van eigenaar wisselde. 

"Ook voor de duivenwereld veel geld"

Verspreid over 2 dagen brachten de 530 duiven alles samen 4.346.500 euro op. Ook dat is een nieuw record, zegt Nikolaas Gijselbrecht van duivenveilingsite Pigeon Paradise. "Ook voor de duivenwereld is dit extreem veel geld", klinkt het.

"De voorbije jaren was een grote hype ontstaan rond de duiven van de verkoper omdat ze in verschillende wedstrijden erg goed presteerden. Dat verklaart waarom de kolonie voor zoveel geld is verkocht."