CDH breekt met PS

 • Op 19 juni 2017 zegt het CDH dat het niet langer met de PS wil regeren
 • De beslissing volgt op de vele schandalen bij de Franstalige socialisten
 • Brussel, Wallonië en de Franstalige Gemeenschap moeten op zoek naar een nieuwe coalitie
 • Onkelinx: "CDH heeft onregelmatigheden gepleegd in alle dossiers"

  Belga

  Onkelinx: "CDH heeft onregelmatigheden gepleegd in alle dossiers"

  zo 25/06/2017 - 12:52
  PS-kopstuk Laurette Onkelinx is verrast dat CDH-voorzitter Benoît Lutgen zich nu plots profileert als de witte ridder. Onkelinx zei dat vanmiddag in het RTBF-programma "A Votre Avis". "CDH heeft onregelmatigheden gepleegd in alle dossiers."
 • Vanhengel: "Ik geloof dat binnen de PS nieuwe krachten opstaan"

  VRT

  Vanhengel: "Ik geloof dat binnen de PS nieuwe krachten opstaan"

  zo 25/06/2017 - 11:41
  Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) geeft een samenwerking met de PS in Brussel zeker niet op. In "De zevende dag" zei Vanhengel dat hij vertrouwen heeft in de strekking van de Brusselse PS-minister-president Rudy Vervoort. "Ik geloof dat binnen de PS nieuwe krachten opstaan."
 • Maingain: "We zijn nog heel, heel ver van onderhandelingen" Auteur: Belga

  Belga

  Maingain: "We zijn nog heel, heel ver van onderhandelingen" Auteur: Belga

  za 24/06/2017 - 11:33 Update: za 24/06/2017 - 13:44 Belga
  Olivier Maingain, de voorzitter van DéFi, houdt vast aan zijn eis dat de traditionele partijen (PS, MR en CDH) eerst schoon schip moeten maken voordat hij wil praten over nieuwe regeringen in het Brussels en Waals Gewest en in de Franse Gemeenschap. Maingain zat vandaag samen met CDH-voorzitter Benoît Lutgen. Van onderhandelingen lijkt voorlopig nog geen sprake.
 • Di Rupo: "CDH probeert eigen verdeeldheid en zwakheid te camoufleren" Auteur: Rik Arnoudt

  Belga

  Di Rupo: "CDH probeert eigen verdeeldheid en zwakheid te camoufleren" Auteur: Rik Arnoudt

  do 22/06/2017 - 20:27 Rik Arnoudt
  CDH-voorzitter Benoît Lutgen beschuldigt de PS om de verdeeldheid in eigen rangen en de zwakheid van zijn eigen partij te camoufleren. Dat heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo gezegd aan de Franstalige commerciële omroep RTL. Het is de eerste keer dat Di Rupo in het open baar reageert sinds Lutgen maandag de bruggen met de PS heeft opgeblazen.
 • MR gaat in op CDH-uitnodiging, DéFi weigert en Ecolo gaat niet akkoord met agenda Auteur: Ludwig De Wolf, Rik Arnoudt

  Belga

  MR gaat in op CDH-uitnodiging, DéFi weigert en Ecolo gaat niet akkoord met agenda Auteur: Ludwig De Wolf, Rik Arnoudt

  di 20/06/2017 - 16:32 Update: di 20/06/2017 - 20:06 Ludwig De Wolf, Rik Arnoudt
  CDH-voorzitter Benoît Lutgen heeft aangekondigd dat hij morgen aparte gesprekken gaat voeren met MR-voorzitter Olivier Chastel, DéFi-voorzitter Olivier Maingain en de co-voorzitters van Ecolo Zakia Khattabi en Patrick Depriez. Ecolo heeft al gemeld dat de partij het niet eens is met de door CDH voorgestelde agenda en Olivier Maingain van DéFi weigert naar het overleg te gaan. MR-voorzitter Olivier Chastel gaat wel in op de uitnodiging voor een eerste gesprek.
 • DéFi noemt man en paard: "Milquet en De Decker moeten opstappen" Auteur: Joris Truyts, Kathleen Heylen, Ludwig De Wolf

  DéFi noemt man en paard: "Milquet en De Decker moeten opstappen" Auteur: Joris Truyts, Kathleen Heylen, Ludwig De Wolf

  di 20/06/2017 - 12:50 Update: di 20/06/2017 - 14:47 Joris Truyts, Kathleen Heylen, Ludwig De Wolf
  DéFi, het vroegere FDF, zal enkel in een nieuwe regeringscoalitie stappen als de traditionele partijen (PS, MR en CDH) "hun stallen uitkuisen". De partijleiding reageert daarmee op de politieke crisis in Franstalig België, nu het CDH de PS aan de kant wil schuiven. Olivier Maingain van DéFi noemt in het journaal van RTBF man en paard. Hij vindt dat Joëlle Milquet (CDH), Armand De Decker (MR) en Stéphane Moreau (PS) moeten opstappen in het kader van een "ethische politieke revolutie". De MR neemt voorlopig een afwachtende houding aan.
 • "CDH zet alles op het spel door bruggen met PS op te blazen" Auteur: Rik Arnoudt

  Belga

  "CDH zet alles op het spel door bruggen met PS op te blazen" Auteur: Rik Arnoudt

  ma 19/06/2017 - 22:09 Rik Arnoudt
  Het is helemaal niet zo zeker dat CDH-voorzitter Benoît Lutgen zal slagen in zijn opzet om de PS uit de meerderheid te kegelen in Wallonië en Brussel. Dat zegt politicoloog Pascal Delwit aan onze redactie. Delwit is politicoloog aan de Universiuté Libre de Bruxelles (ULB). Volgens hem zijn er nog een aantal onzekerheden, waardoor het niet onmogelijk is dat dit alles als een boemerang in het gezicht van CDH terugkeert.