Peiling april 2017

 • Crombez: "SP.A scoort minder door naweeën van het besturen" Auteur: Rik Arnoudt

  Belga

  Crombez: "SP.A scoort minder door naweeën van het besturen" Auteur: Rik Arnoudt

  wo 19/04/2017 - 12:59 Rik Arnoudt
  Volgens SP.A-voorzitter John Crombez scoort zijn partij minder goed in de peiling van VRT en De Standaard omdat zijn partij nog de naweeën ondervindt van haar verleden als regeringspartij.
 • Ivan De Vadder: "Groen en SP.A zitten in hetzelfde schuitje en toch oogt Groen frisser" Auteur: Ivan De Vadder, Sandra Cardoen

  VRT

  Ivan De Vadder: "Groen en SP.A zitten in hetzelfde schuitje en toch oogt Groen frisser" Auteur: Ivan De Vadder, Sandra Cardoen

  wo 19/04/2017 - 10:25 Ivan De Vadder, Sandra Cardoen
  De forse winst van partij Groen (ruim 6 procent) in de politieke peiling is ook Wetstraatjournalist Ivan De Vadder niet ontgaan. Groen en SP.A zitten in hetzelfde schuitje -oppositie en geen namen bij de populairste politici- en toch scoort Groen beter. De Vadder geeft enkele mogelijke verklaringen: "De hoge kiezerstrouw bij de partij, het potentieel, en de frisheid van de oppositie, in tegenstelling tot SP.A." Hij ziet ook dat het Vlaamse politieke landschap bevroren is en dat er geen staatsmannen meer zijn.
 • Vooral CD&V heeft baat bij stemrecht in plaats van opkomstplicht Auteur: Gianni Paelinck

  Belga

  Vooral CD&V heeft baat bij stemrecht in plaats van opkomstplicht Auteur: Gianni Paelinck

  wo 19/04/2017 - 07:59 Gianni Paelinck
  Een meerderheid van de Vlamingen wil de opkomstplicht bij verkiezingen zien verdwijnen. Als er enkel stemrecht zou zijn, dan zou drie kwart toch nog gaan stemmen. Vooral CD&V en Open VLD zouden daar wel bij varen. Dat blijkt uit een peiling van VRT en De Standaard.
 • De opvallendste resultaten van onze peiling voor u op een rij gezet

  19/04/201706:43

  VRT ???media.video.type.mz_vod???

  De opvallendste resultaten van onze peiling voor u op een rij gezet

  19/04/201706:43

  Politiek - Als het nu federale verkiezingen zouden zijn, dan wint oppositiepartij Groen fors en wordt de derde partij in Vlaanderen, voor Open VLD en SP.A. De N-VA blijft de grootste partij, maar verliest wel ruim zes procent in vergelijking met de vorige verkiezingen van 2014. Dat blijkt uit een peiling van VRT en De Standaard.
 • De Wever: “Eerste keer dat peiling niet strookt met mijn buikgevoel” Auteur: Gianni Paelinck, Denny Baert

  De Wever: “Eerste keer dat peiling niet strookt met mijn buikgevoel” Auteur: Gianni Paelinck, Denny Baert

  wo 19/04/2017 - 03:00 Update: wo 19/04/2017 - 09:16 Gianni Paelinck, Denny Baert
  N-VA blijft de grootste partij in de peiling, maar verliest 6 procentpunt ten opzichte van het verkiezingsresultaat van 2014. “Voor ons is dit niet zo’n goede peiling”, reageert Bart De Wever enigszins verrast in “De ochtend” op Radio 1. De partijvoorzitter had verwacht dat de N-VA de opwaartse trend die de laatste maand uit peilingen bleek, zich zou doorzetten. “Terwijl we de laatste maanden weer kiezers aan het terugwinnen waren, is dit een dip naar beneden (...) Het is de allereerste keer dat een peiling niet strookt met mijn buikgevoel.”