Kim Geybels haalt uit naar Bart De Wever

ma 27/09/2010 - 13:18 Update: ma 27/09/2010 - 22:29 Kim Geybels (N-VA), die vanavond moest verschijnen voor de tucht- en verzoeningscommissie van haar partij, zegt dat partijvoorzitter Bart De Wever ermee heeft gedreigd roddels over haar te lekken naar het medische tuchtcollege. Geybels is ook spoedarts in Overpelt.

Kim Geybels nam eind augustus ontslag als senator nadat ze samen met haar vriend Bas Luyten betrokken was geraakt bij een drugszaak in Thailand. Na enkele dagen eiste ze haar Senaatszetel echter weer op omdat ze door haar partij onder zware druk zou zijn gezet.

Ze beschuldigt haar partijgenoot en Senaatsvoorzitter Danny Pieters bovendien openlijk van belangenvermenging. In Terzake gaf ze vanavond meer toelichting, met haar advocaat Filip Van Bergen naast zich.

VRT

"Ik heb in Bangkok niets verkeerds gedaan", herhaalt Geybels. Ze klaagt aan dat ze vlak na haar terugkomst uit Thailand vrijwel onmiddellijk op de rooster is gelegd door achtereenvolgens Senaatsvoorzitter Danny Pieters, fractieleidster Liesbeth Homans en partijvoorzitter Bart De Wever. Die zou haar zwaar onder druk hebben gezet.

"Ik was 24 uur onderweg geweest, ik moest 50 minuten na aankomst in Brussel-Zuid in de Senaat zijn, waar je dan achtereenvolgens eerst Danny Pieters tegenover je krijgt. Als je dan niet toegeeft, volgt Liesbeth Homans met de volgende lading van argumenten. Vervolgens komt mijnheer De Wever zelf, en die zegt: als je niet ogenblikkelijk tekent, kan je misschien als onafhankelijke gaan zitten, maar ik zet je ogenblikkelijk uit de fractie en ik stuur een brief naar het medisch tuchtcollege met alle roddels die in de partij rondgaan. Dat is toch dwang!"