Pieters beschuldigt Geybels van laster en eerroof

ma 06/09/2010 - 19:45 Update: ma 06/09/2010 - 21:07 Senaatsvoorzitter Danny Pieters (N-VA) heeft Kim Geybels beschuldigd van "laster en eerroof". Hij overweegt stappen tegen haar te ondernemen. Geybels eist haar plaats in de Senaat terug en zegt dat Pieters haar in zijn functie van Senaatsvoorzitter tot ontslag heeft gedwongen.

De spoedarts uit Lummen kwam vorige week in opspraak nadat ze in Thailand met haar vriend betrokken was geraakt bij een drugsaffaire. In samenspraak met de N-VA nam ze vorige week ontslag, maar nu zegt ze dat ze daartoe gedwongen werd. Geybels zegt dat Pieters haar in zijn functie van Senaatsvoorzitter onder druk heeft gezet.

VRT

"Laster en eerroof", zegt Pieters (kleine foto) in een mededeling. Hij overweegt om stappen te ondernemen tegen Geybels. Pieters wijst erop dat hij zich "in zijn communicatie beperkt heeft tot de mededeling dat hij Kim Geybels ontvangen heeft en dat aan het einde van dit onderhoud, Geybels een ontslagbrief ondertekend en overhandigd heeft in aanwezigheid van hemzelf, de griffier van de Senaat en een door haar geraadpleegd vertrouwenspersoon."

Als haar ontslag ongedaan wordt gemaakt, is Geybels in elk geval niet meer welkom in de N-VA-fractie. De partij zegt dat ze uit de fractie is gezet en komt daar niet op terug. Ze zal dan als onafhankelijke moeten plaatsnemen in de Senaat.

Pieters wil voor de rest geen commentaar kwijt over de zaak. "Ik zal mij concentreren op de taken die mij in het belang van het land zijn opgedragen", klinkt het in zijn mededeling. Pieters begint morgen samen met André Flahaut (PS) aan zijn bemiddelaarsopdracht.