Van Grieken nog 2 jaar voorzitter Vlaams Belang Jongeren Auteur: Belga

zo 23/02/2014 - 16:32 Belga De 27-jarige Tom Van Grieken is herverkozen als voorzitter van Vlaams Belang Jongeren (VBJ). Hij staat sinds twee jaar aan het hoofd van de jongerenafdeling van Vlaams Belang en mag er dus nog twee jaar bij doen. Van Grieken doet na 25 juni wellicht ook zijn intrede in het Vlaams Parlement. Hij staat immers op de tweede plaats van de Antwerpse lijst na Anke Van dermeersch.

De verkiezing van de nieuwe voorzitter en het nieuwe bestuur gebeurde op het congres "Eigen jeugd eerst", in het MAS in Antwerpen. Met het thema wil VBJ benadrukken dat positieve discriminatiemaatregelen ten voordele van allochtonen ook een keerzijde hebben. "In onze grootsteden zijn het juist de jeugdige Vlamingen die meer en meer tweederangsjongeren worden. Iedereen kan en moet zijn cultuur en geloof kunnen beleven, behalve een jonge Vlaamse autochtoon", luidt de kritiek.

VBJ uitte overigens eerder al zijn tevredenheid over het aantal jongeren dat op een verkiesbare of zichtbare plaats staat op de kandidatenlijsten voor 25 mei. Oud-VBJ-voorzitster Barbara Pas trekt de Oost-Vlaamse Kamerlijst, Chris Janssens de Limburgse lijst voor het Vlaams Parlement, terwijl naast Tom Grieken ook Barbara Bonte (Oost-Vlaanderen) de tweede plaats kreeg op de Vlaamse lijst.