Me and my Mrs Jones - Geert Hoste

Het overlijden van zanger Billy Paul brengt de auteur in een romatische bui. Hoeveel keer ben jij verliefd geweest tijdens een dans op "Me and Mrs Jones"? Ook nu nog bij de uiteindelijke geliefde.
opinie
Opinie

Geert Hoste is stand-up comedian. Hij schrijft regelmatig opiniestukken voor deredactie.be.

Bij het overlijden van zanger Billy Paul heb ik eens de berekening gemaakt over het nummer ‘Me and Mrs Jones’ uit 1972. Ik heb het nummer overal gehoord. In heel de wereld. Op kot op een platendraaier, op café op een cd, in de straten van New York op de koptelefoon, op het vliegtuig naar Udaipur, in een hotellobby in Damascus, een restaurant in Hongkong, op weg naar Timboektoe, in een lift in Moskou, in de auto op de Route 66. Duizenden keer op de hitradio’s.

En daar stopt het niet. Ik heb ook op het nummer gedanst, jawel. ‘Me and Mrs Jones’ werd in mijn jeugd op elke fuif, party, thé-dansant, trouwfeest, ... gespeeld. Mijn eigen dancing days liepen grosso modo van 1976 tot 1986 met zeldzame, edoch romantische, uitlopers tot op heden. Dus ik vermoed dat ik in heel mijn leven toch zo’n 500 keer heb gedanst op het nummer. En elke slow terug was ik verliefd op mijn danspartner. Wie dat ook was, we werden altijd heel even Me and Mr Jones. Soms maar een refrein lang.

En dan nu de getallen dus. Ik schat dat ik het nummer gemiddeld 350 keer per jaar heb gehoord. Over 40 jaar is dat pakweg 14.000 keer. 14.000 keer 3 minuten of 42.000 minuten. Dat is bijna een maand aan een stuk!

Een maand van mijn leven heb ik naar Billy Paul geluisterd. En ik vermoed dat ik gemiddeld 4 keer per nummer ‘Me and Mr Jones’ heb gemurmeld, gezongen, gedacht. Ik rond af naar beneden: 50.000 keer dus heb ik gezegd dat mevrouw Janssens en ik een relatietje hadden.

Sommige artiesten draag je je hele leven onbewust en ongevraagd met je mee. Billy Paul en ik. We had a thing going on, zonder dat ik het wist.

VRT NWS wil op vrtnws.be een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. Wilt u graag zelf een opiniestuk publiceren, contacteer dan VRT NWS via moderator@vrt.be.

Meest gelezen