Gestreept behangpapier en nieuwe zetels

wo 10/11/2010 - 10:24 U moet niet langer afzakken naar Washington om het Witte Huis te bezoeken. Sinds gisteren kunt u via uw computer een bezoek brengen. U navigeert van kamer naar kamer en zo achterhaalt u allerlei belangrijke en minder belangrijke weetjes. Videofilmpjes, teksten en foto’s doen u kennis maken met de plaatsen waar het belangrijkste gezin van de VS zich vrijwel dagelijks beweegt. Alleen, de privévertrekken van dat gezin krijgt u niet te zien.

Tijdens het virtuele bezoek "Inside the White House" hoeft u maar te klikken op een van de locaties (onder de noemer "Explore the White House") om nadien verschillende kamers en plaatsen te kunnen bezoeken.

whitehouse.gov

Zo komt u terecht in de biologische tuin van de presidentsvrouw. Of "The Blue Room", waar er gasten ontvangen worden. Of in de filmzaal met 42 plaatsen (in een begeleidend filmpje zijn dit keer Steven Spielberg en Tom Hanks te gast). Of u krijgt een tot in de puntjes perfect geklede marinier te zien, die aan de ingang van de "West Wing"-vleugel voor de beveiliging instaat.

U kunt er ook leuke weetjes lezen. Zo kreeg "The Oval Office", het bureau waar Obama zijn werkzaamheden verricht en dus belangrijke beslissingen neemt, onlangs een heuse opknapbeurt met gestreept behangpapier, nieuwe zetels en een nieuwe koffietafel.

Er is ook een boeiende inkijk in "The Situation Room", een hoogbeveiligde kamer waar crisissituaties in uiterste discretie kunnen besproken worden. Uit de beelden blijkt dat, wanneer Obama een telefoontje wil doen zonder pottenkijkers, de vensters een mistige waas krijgen, waardoor er niet langer kan worden doorgekeken.

whitehouse.gov

Leuke filmpjes kunt u er ook bekijken, zoals een american footballteam dat de keuken van het Witte Huis bezoekt. Natuurlijk is er ook een bezoekje aan het basketbalveld, waarin de president een truitje krijgt met het cijfer "1". "Die is voor uw vrouw", grapt een speler. "Daar heeft hij helemaal gelijk in", antwoordt Obama.

Opvallend is hoe ontspannen Obama steeds met zijn gasten omgaat. Wellicht een nieuwe poging om aan zijn tanende populariteit te werken.

Mocht u alsnog zin hebben om het Witte Huis in levende lijve te bezoeken, weet dan u minstens een maand op voorhand moet reserveren en dat de plaatsen heel beperkt zijn.