1.000 vissoorten gevangen, nog 31.000 te gaan

vr 03/09/2010 - 08:01 De Brit Steve Wozniak heeft een fraai visrecord op zijn naam geschreven. De visser is de eerste mens ter wereld die 1.000 verschillende soorten vis heeft gevangen. De man reisde tien jaar lang naar 63 landen om het record te breken.

De Brit van 47, die dezelfde naam heeft als een topman van Apple, werkt als manager bij een softwarebedrijf. Door zijn functie reist hij veel, waardoor hij de mogelijkheid heeft om wereldwijd op verschillende soorten vis te jagen. De afgelopen jaren haalde hij onder meer haaien van 400 kilo boven, maar ook een elrits, een visje van nauwelijks zeven centimeter groot.

The Sun

De man wist zijn duizendste vissoort te vangen in een fjord in Noorwegen. “Ik had gehoopt op een fanfare, maar ik zat helemaal alleen in een bootje nabij de noordpool”, zegt Wozniak in The Sun. Naar eigen zeggen drong het pas tot hem door dat hij de enige mens ter wereld was die zoveel vissen heeft gevangen, toen hij zijn duizendste vangst, een koolvis, in zijn bootje hees.

Wozniak, die zijn recordjacht begon na een weddenschap tussen hem en een goede vriend, is niet van plan zijn vislijn op te bergen. Hij neemt nu een pauze om zijn avonturen neer te schrijven, maar daarna wil hij zijn tweeduizendste vissoort vangen. “Er bestaan veel gekke wezens. Ik heb er dan wel 1.000 van gezien, maar er zijn er nog 31.000 die ik nog niet gevangen heb”, aldus de recordvisser.