"Niemand gelooft dat wij een tweeling zijn"

Vanaf hun geboorte kennen ze elkaar al. Als mensen hen voor het eerst zien, denken ze dat het vriendinnen zijn. Toch zijn Lucy en Maria Aylmer veel meer dan dat. Hoewel ze op uiterlijk vlak enorm van elkaar verschillen, zijn het toch zussen. Niet zomaar zussen, maar tweelingzussen.
Worldwide Features / Barcroft Media

Al van bij hun geboorte in 1997 zagen de meisjes er anders uit. Maria had een getinte huid, terwijl Lucy's huidskleur veel bleker was. Hoe vreemd het ook leek, de kraamkliniek in het Britse Gloucester was een tweeling rijker. 

"Sprakeloze moeder"

De getinte huid dankt Maria aan haar moeder die Jamaicaanse roots heeft. Diezelfde moeder was even in shock toen de meisjes geboren werden.

"Ze had het niet verwacht, want op een echografie is de huidskleur natuurlijk niet te zien", zegt Lucy in de Britse pers. "Blijkbaar wist ze even niet wat te zeggen toen de vroedvrouw ons in haar armen legde." 

Hoe kan dit?

In tegenstelling tot een eeneiige tweeling wordt een twee-eiige tweeling geboren uit twee verschillende eitjes. Ieder eitje heeft zijn eigen genen.

In dit specifieke geval droeg de mama de genen voor een lichte én een donkere huidskleur. Lucy heeft het gen voor een lichte huidskleur gekregen, haar zus het gen voor een donkere huidskleur.

Uiterlijke én innerlijke verschillen

Ook in het dagelijkse leven zijn de tweelingzusjes elk een eigen richting uitgegaan. Lucy studeert kunst en design, terwijl Maria rechten studeert. En er zijn ook karakteristieke verschillen. Zo is Maria de spontaniteit zelve en is Lucy net heel verlegen.

Los daarvan kunnen ze goed met elkaar overweg. "We zijn trots op elkaar", zeggen de meisjes. "Ik vind het leuk om te vertellen dat ik een blanke tweelingzus heb, terwijl zij het leuk vindt om te zeggen dat ze een donkere tweelingzus heeft", besluit Maria.

Worldwide Features / Barcroft Media

Meest gelezen