"Hoe krijg ik mijn kind geïnteresseerd voor literatuur?" Auteur: Edmond Knevels

vr 29/08/2014 - 10:22 Edmond Knevels "Hoe krijg ik een kind nog geïnteresseerd voor het lezen van een boek?" Die vraag stelde zich ook Kevin Griffith uit Columbus, Ohio (VS). Om zijn 11-jarige zoon te stimuleren een "echt boek" te lezen, schakelde deze Amerikaanse professor diens favoriete speelgoed in: de Legoblokjes. Als boek werd "Infinite Jest" van David Foster Wallace gekozen, ruim 1.000 pagina’s dik. Zoon Sebastian zette zich aan het lezen en dat leverde meer dan 100 Legoscènes op.

"We hebben het boek blad per blad gelezen om die scènes te vinden die we het best met de blokjes konden uitbeelden. We moesten immers de juiste blokjes in ons bezit hebben. Bijvoorbeeld, we hadden een Lego- safarihelm, dus hebben we die in de scène verwerkt waarin een van de figuren een droom heeft waarin hij zo’n helm draagt", aldus de vader in The Guardian.

"Dit boek van Wallace is niet bedoeld voor kinderen. Toch heb ik met mijn zoon die situaties gezocht waarbij hij zich iets kon voorstellen. Hij heeft dus zelf de uitwerking van de scènes bedacht. Hoe een 11-jarige de dingen bekijkt, geeft die scènes een extra dimensie."

"In ieder geval is hij nu erg geboeid geraakt door de andere werken van Wallace", besloot de vader.

Vader en zoon begonnen in april aan dit project, dat dus zopas werd beëindigd. Het resultaat kunt u hier bekijken. Door te klikken op de foto krijgt u de informatie uit het boek mee.