De "heetste Romeinse priesters" staan weer te koop Auteur: Frederik Defossez

wo 11/12/2013 - 14:20 Frederik Defossez Ook in 2014 zal er opnieuw een Romeinse kalender te koop zijn. Althans, dat is de officiële benaming die fotograaf Piero Pazzi geeft aan zijn werk. De kans is echter klein dat iemand in Rome u kan helpen als u vraagt waar u die Romeinse kalender kunt kopen. Als u het daarentegen hebt over de "kalender met de hete priesters", boekt u wellicht meer succes.

Tien jaar geleden begon Pazzi met zijn kalender en sindsdien heeft hij duizenden Romeinen verblijd met nieuw materiaal. Ook in 2014 kunnen de vrouwen en mannen hun hart ophalen bij het aanblik van een aantrekkelijke priester op de foto.

"Want", is Pazzi formeel, "het zijn echt allemaal Italiaanse priesters die ik veelal tijdens de Heilige Week heb gefotografeerd. Ik kom hen op straat tegen en vraag hen dan gewoon of ze even willen poseren." De zegen van de priesters is veeleer een formaliteit. Al komt regelmatig de vraag terug om hun naam niet te vermelden.

Tegenover The Local beaamt Pazzi dat het stuk voor stuk knappe mannen zijn, toch is dat niet zijn belangrijkste bekommernis. "Mij gaat het niet zozeer om die knappe mannen. Het is gewoon een product om aan anderen het Vaticaan beter te leren kennen."

Feit is wel dat die "kennis" pas helemaal aan het einde van de kalender staat, gedrukt op slechts enkele bladzijden. "Daar staan dingen in die de toeristen nog niet wisten", aldus de fotograaf. Hij zegt ook dat alle priesters wereldwijd welkom zijn om op de kalender te staan. "Maar dan moeten ze wel naar Rome reizen, omdat de meeste foto's hier worden genomen."

The Local