Man gaat gans te lijf, en omgekeerd

vr 30/03/2012 - 08:53 Het zal je maar overkomen op weg naar je werk: aangevallen worden door een in het wild levende gans. Op YouTube circuleert momenteel een filmpje van een kantoorbediende die nietsvermoedend zijn hulp aanbiedt aan een collega die haar tas blijkbaar heeft moeten achterlaten. Maar al snel wordt duidelijk waarom de tas achtergelaten werd: een Canadese gans ligt op de loer. Deze gaat zonder verpinken de strijd aan met de bediende. En beiden geven zich niet zomaar gewonnen. Dit tot grote hilariteit van andere collega’s die toekijken vanuit hun bureau.

Het voorval werd gefilmd in een kantoorcomplex in Mississauga, Ontario. In Canada, waar in het wild rondlopende ganzen geen uitzondering zijn, worden naar aanleiding van het succes van het filmpje in diverse media tips gegeven van hoe met een dergelijke situatie om te gaan.

De manier waarop de bediende de gans op een afstand probeert te houden, is alvast niet de juiste methode. Nathalie Karvonen van het "Toronto Wildlife Center" op de nieuwswebsite National Post: "Een gans te lijf gaan met een krant is geen goed idee. Het belangrijkste wat je moet doen is weg te raken uit zijn "ruimte". Vanaf het moment dat je daar uit bent, zal de gans je niet langer achtervolgen. In zijn kleine ganzenverstand heeft het dier immers een zekere straal rond zijn nest dat hij met alle macht zal verdedigen. In tegenstelling tot beren zullen ganzen je niet zo ver achtervolgen."

Deze tip in gedachten, geniet hier samen met de op de achtergrond lachende collega’s van dit "gevecht" tussen man en dier.