Werken bij Amazon is "een nachtmerrie" Auteur: Jonas van Boxel

di 18/08/2015 - 11:32 Jonas van Boxel De krant The New York Times geeft een onthutsend beeld van de werkomstandigheden bij webwinkel Amazon. Volgens het artikel, gebaseerd op een half jaar onderzoek en meer dan honderd interviews met (ex-)werknemers, is werken bij het bedrijf een nachtmerrie.

De concurrentie is keihard, en wie minder presteert gaat er onverbiddelijk uit. Werknemers worden aangemoedigd om de ideeën van hun collega’s de grond in te boren, en er is zelfs een systeem om anoniem te klagen over anderen bij de bazen. "Ik heb bijna iedereen met wie ik werkte, zien huilen aan zijn bureau", getuigde iemand die het minder dan twee jaar volhield bij het bedrijf.

Wie niet meteen antwoordt op e-mails die aankomen na middernacht, krijgt een verwijtende sms. Werknemers die getroffen worden door een zware ziekte, of zwanger worden, krijgen een slechte evaluatie en worden ontslagen.

CEO: "Ik herken het Amazon uit artikel niet"

Bij Amazon zijn ze trots op hun "onredelijk hoge verwachtingen". Recruiter Susan Harker zegt dat voor het bereiken van grootse dingen een uitdagende werksfeer nodig is. "En dat is niet voor iedereen weggelegd."

Oprichter en CEO Jeff Bezos, volgens Forbes de vijfde rijkste persoon op aarde, vindt dat het beeld van zijn bedrijf niet met de waarheid strookt. In een gelekt intern bericht schrijft Bezos dat hij het Amazon zoals het beschreven staat in het artikel niet herkent. "Je zou wel gek moeten zijn om in zo’n bedrijf te willen werken", zegt hij.

Enkele schrijnende voorbeelden

  • Een vrouw die een miskraam kreeg terwijl ze zwanger was van een tweeling, moest een dag later al op zakenreis vertrekken. "Sorry, maar het werk gaat voor", zou haar baas hebben gezegd. "Ik denk niet dat dit de juiste plaats is voor jou, als je aan het proberen bent een gezin te stichten."
  • Molly Jay was jarenlang bij de best presterende werknemers. Maar toen haar vader kanker kreeg en ze tijd moest nemen om voor hem te zorgen, gingen haar prestatiecijfers snel naar beneden. Haar aanvraag voor een overplaatsing naar een minder veeleisende positie werd geweigerd. Volgens haar baas was ze "een probleem". Toen de toestand van haar vader verergerde, was ze gedwongen onbetaald verlof te nemen en uiteindelijk haar ontslag in te dienen.
  • Een vrouw met borstkanker moest een "prestatieverbeteringsplan" volgen, omdat haar werk leed onder "problemen in haar persoonlijke leven". Zo'n plan komt in principe neer op een waarschuwing: "Je dreigt ontslagen te worden."