H.Essers neemt Duits logistiek bedrijf over Auteur: Belga

ma 17/08/2015 - 11:22 Belga Logistiekgroep H.Essers uit Genk neemt de Duitse sectorgenoot Kamman over. De 41 medewerkers van Kamman Thermologistik en de vloot komen integraal in Genkse handen.

"Voor H.Essers is dit een strategische overname ter verdere versterking van haar activiteiten in de farmalogistiek. Met deze overname kan het bedrijf zijn positie in de belangrijke regio van Frankfurt verder ontwikkelen", klinkt het in een persbericht.

Kamman Transporte voerde sinds haar oprichting in 1999 enkel koeltransporten uit, maar in 2002 ging het bedrijf zich toeleggen op farmatransporten. Dat leidde tot de oprichting van Kamman Thermologistik in 2009.

Volgens H. Essers worden de 41 medewerkers van Kamman Thermologistik en de vloot integraal overgenomen. Daarnaast heeft het bedrijf in Frankenthal (Rijnland-Palts) een magazijn van 2.250 vierkante meter. Kamman noteerde in 2014 een omzet van 6 miljoen euro. De omzet van H.Essers bedroeg 440 miljoen euro. Naast een hoofdzetel in Genk heeft H.Essers al een tweede thuisbasis in Roemenië.