Vandemoortele neemt Italiaanse marktleider in diepvriesfocaccia over

Voedingsgroep Vandemoortele neemt in Italië het bedrijf LAG (Lanterna-Agritech) over, dat gespecialiseerd is in diepvriesbakkerijproducten. Dankzij de overname breidt Vandemoortele zijn gamma uit met typisch Italiaanse producten, zoals focaccia en ciabatta.

LAG, de marktleider in diepvriesfocaccia en -brood op de Italiaanse markt, stelt ongeveer 300 mensen tewerk met productie-eenheden in Genua, Ravenna en Padua. In 2013 draaide het bedrijf een omzet van 87 miljoen euro.

"Vandemoortele is een strategische partner om onze groeiplannen in Italië te ondersteunen. Wij kijken er eveneens naar uit om onze typische Genuaanse focaccia te kunnen exporteren naar Europa en de hele wereld", luidt het bij LAG. Jules Noten, de CEO van Vandemoortele, vult aan dat hij "duidelijk opportuniteiten ziet voor verdere groei" van LAG. Vandemoortele heeft in Italië een kantoor in Milaan, waar 29 mensen werken.

De operatie, waarvan de details niet worden meegedeeld, zou nog deze maand afgerond worden. "Deze overname ligt volledig in lijn met de groeistrategie van Vandemoortele en komt er naast onze eerder aangekondigde investeringen in nieuwe fabrieken in Lyon en Polen", aldus voorzitter Jean Vandemoortele. De Gentse groep zegt dat ze een obligatie-uitgifte overweegt om haar groeiplannen te financieren.

De voedingsgroep Vandemoortele boekte in 2013 een omzet van 1,3 miljard euro en telde ongeveer 4.700 werknemers. De activiteiten zijn geconcentreerd rond diepvriesbakkerijproducten (Bakery Products) en margarines en vetten (Lipids).

Meest gelezen