Yvonne Verbeeck (98) is overleden

zo 26/02/2012 - 11:12 Update: zo 26/02/2012 - 17:38 De Vlaamse zangeres en actrice Yvonne Verbeeck is op 98-jarige leeftijd in haar slaap overleden. Dat bevestigt het rusthuis waar ze de laatste jaren verbleef.

Verbeeck startte haar carrière als zangeres en werd vooral bekend als variétéartiest. Ze acteerde in het theater en verwierf bekendheid bij het grote publiek door rollen in sketches van "Gaston en Leo",  in de BRT-reeksen "De Paradijsvogels", "Merlina" en "Postbus X" en in de films "Boerenpsalm", "Koko Flanel" en "Hector".

Ook op latere leeftijd bleef Verbeeck nog actief. Sinds 2006 woonde Verbeeck in het rusthuis Nottebohm in Antwerpen, samen met La Esterella die in april vorig jaar overleed. Verbeeck is in de nacht van zaterdag op zondag in haar slaap gestorven. Ze werd 98 jaar.

De stad Antwerpen opent maandagmiddag een rouwregister voor Yvonne Verbeeck. Vanaf 12 uur kan wie dat wil een boodschap achterlaten in het Antwerpse stadhuis, tijdens de openingsuren. Yvonne Verbeeck wordt volgende zaterdag begraven. De afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden om 10 uur in de kathedraal van Antwerpen.