"Ze is een nieuwe Vlaamse Brigitte Bardot"

di 23/06/2009 - 20:42 Ella June Henrard, een zestienjarig meisje uit Antwerpen, heeft er net de opnames opzitten van haar eerste langspeelfilm. Ze speelt de hoofdrol in "Bo", de verfilming van een roman van Dirk Bracke. Bracke noemt haar zelf "de nieuwe Bardot".
"Bo" is de verfilming van "Het engelenhuis", de succesroman van jeugdauteur Dirk Bracke. In het verhaal droomt Deborah, een meisje van vijftien, van een luxueuzer en spannender leven.

Ze stapt vrijwillig in de prostitutie. "Ze lijkt daar geen problemen mee te hebben, maar na verloop van tijd beseft ze dat ze terechtkomt in een wereld waar ze eigenlijk liever niet wil zijn", vertelt regisseur Hans Herbots, die eerder al "Verlengd weekend" en "Windkracht 10" maakte.

Herbots wou de jonge personages absoluut door tieners laten vertolken. Zijn hoofdrolspeelster vond hij toen een van zijn studentes een kortfilm opnam met de jonge Ella-June Henrard.

"Zij was het", wist Herbots meteen. "Ik wilde een meisje dat er 's morgens vijftien, zestien jaar uitziet, maar die met een paar strepen make-up ineens twintig lijkt en een geloofwaardige escortprostituee".

"Van Ella gaan we nog vaak horen"

Ella-June Henrard, leerlinge aan de kunsthumaniora, was zenuwachtig voor haar eerste hoofdrol in een langspeelfilm. "Het scenario was choquerend, maar Hans Herbots verzekerde me dat hij suggestief zou werken en dat was toch een geruststelling".

Zowel Herbots als Dirk Bracke zijn onder de indruk van Henrards acteerprestatie. "Ik denk dat we nog heel veel van Ella gaan horen", denkt Herbots. "Maar ik ben blij dat wij haar als eerste hebben gevonden".

Dirk Bracke, die al een deel van de scènes zag, prijst Henrards naturel en vergelijkt haar zelfs met Brigitte Bardot.