Pukkelpop betaalt tickets voor vrijdag terug Auteur: Alexander Verstraete

vr 09/08/2013 - 16:41 Alexander Verstraete De organisatie van Pukkelpop geeft festivalgangers die een ticket voor vrijdag 16 augustus hebben gekocht de kans dat ticket te annuleren. Dat staat te lezen op de website van het festival. De beslissing komt er nadat Neil Young gisteren zijn optreden op Pukkelpop voor die dag had afgezegd. Ook enkele andere groepen hebben hun optreden op Pukkelpop geannuleerd.

Gisteren raakte bekend dat Neil Young en zijn band Crazy Horse toch niet zullen optreden op Pukkelpop op vrijdag 16 augustus.

De Canadese zanger en zijn band hebben hun volledige Europese tournee geannuleerd na "een ongeval waarbij Crazy Horse is betrokken".

Door de annulering verliest Pukkelpop een van zijn headliners. Daarom heeft de festivalorganisatie beslist fans die voor die dag een ticket hadden gekocht de kans te bieden dat te annuleren.

Op de website van het festival kunnen festivalgangers die dat willen nog tot maandag 12 augustus om 9 uur een gepersonaliseerd annuleringsformulier aanvragen. De terugbetaling wordt dan na afloop van het festival geregeld.

"De organisatie bekijkt hoe het de cancel van Neil Young & Crazy Horse kan opvangen", staat voorts te lezen.

Nog meer annuleringen

In de marge van dit nieuws heeft de festivalorganisatie bekendgemaakt dat nog andere groepen hun optreden op Pukkelpop hebben geannuleerd.

Zo laten Courteeners, XXYYXX en The Pretty Reckless hun optreden op de festivalweide aan zich voorbijgaan. Caliban en Slow Magic zijn dan weer als vervangers aan de affiche toegevoegd.


eerder verschenen: