"Geike en ik, dat komt wel goed"

vr 09/04/2010 - 21:24 Geike Arnaert, de voormalige frontvrouw van Hooverphonic, en Erik de Jong, de drijvende kracht achter Spinvis, werken samen aan de soundtrack van "Adem". "Geike en ik, dat komt wel goed. Dat smaakt naar meer", aldus De Jong over de samenwerking.

Erik de Jong (Spinvis) werd aangezocht om de soundtrack te schrijven. Regisseur Hans Van Nuffel drong aan op Geike Arnaert. "Ik had haar al enkele keren ontmoet en ze heeft een fantastische stem", aldus de debuterende cineast.

De zangeres geniet in de studio met De Jong. "We improviseren veel. Dat is een fantastische manier van werken, maar wel zenuwslopend", klinkt het.

Ook Spinvis is bijzonder tevreden over de samenwerking. Erik de Jong sluit niet uit dat hij in de toekomst nog zal samenwerken met de voormalige zangeres van Hooverphonic. "Geike en ik, dat komt wel goed. Het is geen bedrijfsplan, maar het smaakt naar meer", aldus de Nederlander.

"Adem" verschijnt in 2011 in de bioscoop. De film vertelt het verhaal van twee longpatiënten in een ziekenhuis. Wouter Hendrickx en Marie Vinck vertolken de hoofdrol in de langspeelfilm.