Test-Aankoop start groepsvordering tegen sites die tickets doorverkopen Auteur: Zico Saerens, Belga

do 28/04/2016 - 21:49 Zico Saerens, Belga Test-Aankoop start een groepsvordering tegen drie grote sites die tickets voor concerten doorverkopen aan hogere prijzen dan de officiële. Wie slachtoffer werd van een van die sites kan zich aanmelden bij de consumentenorganisatie.

Ondanks het feit dat ons land sinds 1 oktober 2013 de georganiseerde handel in de doorverkoop van concerttickets wettelijk verbiedt en hierbij ook niet toelaat dat individuen hun ticket tegen een hogere prijs doorverkopen, blijft de doorverkoop van concerttickets tegen woekerprijzen op het internet schering en inslag. In een mededeling stelt Test-Aankoop dat ze jaarlijks vele klachten ontvangt van consumenten die slachtoffer werden van deze illegale doorverkooppraktijken.

Hoewel het probleem met de woekerprijzen op doorverkoopsites al lang gekend is bij de FOD Economie, werd volgens Test-Aankoop pas gisteren gevraagd de toegang tot drie doorverkoopsites - www.ticketsbelgie.be, ww.topticketshop.nl en wwww.rang1tickets.nl - te blokkeren. "De lijst met andere sites die concerttickets illegaal doorverkopen is echter lang. Wanneer zal de overheid eindelijk ook tegen hen optreden", vraagt de consumentenorganisatie zich luidop af. Door de collectieve juridische vordering wil Test-Aankoop de doorverkoopsites raken in hun portemonnee en er op die manier toe bijdragen dat ze gedwongen worden om te stoppen.

Wie slachtoffer werd van een van de drie sites, kan zich melden via www.testaankoop.be/doorverkooptickets. Ook wie op een andere doorverkoopsite tickets kocht is welkom, maar zal individueel worden begeleid.


eerder verschenen: