Lange Jojo gelauwerd in de Marollen Auteur: Ludwig De Wolf

za 09/01/2016 - 16:33 Ludwig De Wolf De Brusselse zanger Jules Jean Vanobbergen, bekend als Lange Jojo, is uitgeroepen tot ere-Marollien. Lange Jojo werd in het hartje van de Brusselse volksbuurt de Marollen in de bloemen gezet in zaal Marollia.

Lange Jojo is geboren en getogen in de Marollen in Brussel. Vanmiddag werd de zanger van "On a soif", "Jules César" en "Victore le footballiste" uitgeroepen tot ere-Marollien.

Een honderdtal mensen woonde de huldiging van Lange Jojo in zaal Marollia bij. Ook de burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur (PS), was van de partij.

Volgens Mayeur belichaamt Lange Jojo de "zwans" (de spottende Brusselse humor). "Deze man heeft Brussel overal ter wereld uitgedragen. Het is formidabel dat de Brusselse folklore de hele wereld heeft kunnen veroveren", aldus Mayeur.

Lange Jojo werd in oktober vorig jaar nog uitgeroepen tot ereburger van de stad Brussel. "Eerst benoemd worden tot ereburger van de stad Brussel en dan tot ere-Marollien. Dit is de kers op de taart en ik voel mij zeer vereerd", bedankte Lange Jojo.