Jill Peeters wint Wablieftprijs 2016 Auteur: Ludwig De Wolf

di 06/12/2016 - 12:03 Ludwig De Wolf De weervrouw van VTM heeft de prijs voor helder taalgebruik in ontvangst genomen in Mechelen. Ze volgt Jan Hautekiet en Ann De Craemer op als laureaat. "Het is een mooie erkenning voor mijn werk. Ik was al heel blij dat ik genomineerd was voor de Wablieftprijs", aldus Jill Peeters.

De weervrouw Jill Peeters heeft de Wablieftprijs 2016 voor duidelijk taal gewonnen. Ze was samen met Theater van A tot Z en Leen Haesaert genomineerd voor de onderscheiding.

"Het was geen gemakkelijke keuze, want de drie kandidaten waren allemaal heel sterk", meldt de jury van de Wablieftprijs 2016.

Jill Peeters krijgt de Wablieftprijs 2016 onder meer voor haar duidelijke en eenvoudige uitleg over het weer en het klimaat. Ze is heel blij met de onderscheiding.

"Het is een mooie erkenning van mijn werk. Enkele weken geleden maakte Wablieft een lijst bekend met drie mogelijke winnaars. Ik was toen al heel blij dat ik daarbij stond. Mijn mama dacht zelfs al even dat ik gewonnen had. Ze had al bos bloemen gekocht", reageert Jill Peeters.

De Wablieftprijs wil ieder jaar mensen of organisaties belonen die informatie breed toegankelijk maken in onze samenleving, of zich daarvoor willen inzetten.

De voorbije vijf jaar ging de prijs naar Jan Hautekiet en Ann De Craemer (2015), Museum Red Star Line (2014), Dimitri Leue (2013), Vincent Kompany (2012) en G-kracht (2011).