Journaal met Vlaamse gebarentaal vanaf 6 december op televisie Auteur: Kirsten Sokol

do 20/10/2016 - 11:51 Kirsten Sokol Het journaal ondersteund met Vlaamse gebarentaal wordt vanaf dinsdag 6 december elke avond om 20.15 uur uitgezonden op het Ketnetkanaal. Het journaal met VGT is nu al dagelijks live te volgen via deredactie.be. Die online-uitzending blijft bestaan, maar wordt aangevuld met een uitzending op televisie.

Het getolkte journaal krijgt dus elke dag een vast uitzendmoment op televisie. Als er een live-uitzending van een groot cultuur- of sportevenement loopt, dan wordt het journaal met VGT alsnog achteraf uitgezonden. De live-uitzending op deredactie.be blijft ook bestaan. Het journaal met VGT is daar ook te herbekijken.

"Nieuws is een kernopdracht van de VRT, waarmee we zoveel mogelijk mensen willen bereiken.Na de aanslagen van 22 maart heeft de VRT onmiddellijk een aantal journaals aangeboden met Vlaamse Gebarentaal. De doelgroep heeft dat heel erg op prijs gesteld", zegt Geertje De Ceuleneer, adviseur diversiteit op de VRT. "Recht op informatie speelt niet alleen in tijden van crisis. Daarom zetten we in op een dagelijks journaal met gebarentaal, dat op verschillende manieren kan bekeken worden."

Momenteel worden de versies van "Karrewiet", "De week van Karrewiet" en "Karrewiet plus" al met Vlaamse gebarentaal uitgezonden, en dat zowel op Ketnet als Ketnet.be.