Er komt een vierde seizoen van "The bridge" Auteur: Frederik Defossez

do 18/08/2016 - 12:58 Frederik Defossez De Zweeds-Deense crimireeks "The bridge" krijgt een vierde seizoen, dat heeft de Zweedse tv-zender SVT belist. De reeks rond politieagente Saga Norén geldt als een van de grootste tv-successen uit Scandinavië.

Liefhebbers van dat nieuwe seizoen zullen wel nog wat geduld moeten opbrengen. Geschat wordt dat de acht afleveringen van het vierde seizoen in 2018 worden uitgezonden.

Christian Wikander, dramaverantwoordelijke van SVT, laat alvast geen twijfel bestaan over wat hij tot dusver van de reeks heeft gezien. "De verwachtingen zijn hoog en een nieuw seizoen is een grote uitdaging, maar wat ik al gezien heb, lost de verwachtingen in", zegt hij in een persbericht.

"The bridge" is een van de grootste successen uit de Scandinavische tv-geschiedenis. De eerste drie seizoenen van de reeks zijn al aan 150 landen verkocht.

In ons land wordt de populaire reeks uitgezonden door Canvas. Daar staat binnenkort het derde seizoen van "The bridge" op het programma. 

Waarover gaat "The bridge"?

Het eerste seizoen van "The bridge" (Bron/Broen in het Zweeds/Deens) begon in 2011 met de ontdekking van een lijk op de Öresundbrug, pal op de grens tussen Kopenhagen (Denemarken) en Malmö (Zweden). De Zweedse Saga Norén van de politie van Malmö voert het onderzoek samen met een collega uit Kopenhagen.