Paulien wint "The voice van Vlaanderen" Auteur: Inne Verhoogen

vr 03/05/2013 - 22:46 Inne Verhoogen De 18-jarige Paulien heeft de tweede editie van “The voice van Vlaanderen” gewonnen. De kandidate uit het team van Jasper Steverlinck krijgt niet alleen een platencontract, maar ook een auto. Robby eindigde als tweede in de talentenjacht op VTM.

Vier kandidaten namen het vanavond tegen elkaar op in de finale van de VTM-talentenjacht “The voice van Vlaanderen”: Olivier, Paulien, Theo en Robby.

Het publiek mocht de hele uitzending lang stemmen op zijn favoriet, en uiteindelijk bleek dat Paulien te zijn. De 18-jarige zangeres uit het team van Jasper Steverlinck was trouwens ook de favoriet van de coaches, ook al hadden die geen inbreng meer.

"Ik denk dat Paulien de enige is die een lange carrière kan hebben in België", zei Alex Callier toen zijn kandidaat al uit de wedstrijd lag. "Ik zou vannacht met een heel gerust gemoed in slaap vallen mocht Paulien de wedstrijd winnen", beaamde Koen Wauters.

De 18-jarige Paulien zong vanavond onder meer het nummer "Smile", dat ze ook al eerder bracht tijdens haar "The voice"-avontuur. Ze mocht ook haar eigen single "There's some place I've got te be" loslaten op het publiek.

Olivier en Theo vielen als eerste af

De 31-jarige Vlaamse cowboy Robby is tweede geworden in “The voice van Vlaanderen”. Hij bekoorde de jury en het publiek vanavond met nummers als “All summer long” van Kid Rock en "Don’t it make my brown eyes blue”, dat hij samen met zijn coach Natalia zong. Net als winnares Paulien mocht Robby zijn eigen single “The world” aan het publiek laten horen.

Olivier (27) en Theo (26), de kandidaten uit de teams van Alex Callier en Koen Wauters, haalden het tweede deel van de liveshow niet. Zij kregen de minste stemmen van het publiek en vielen af.

Het is trouwens de eerste keer sinds 2005 dat een meisje in Vlaanderen een zangwedstrijd wint, liet presentatrice An Lemmens nog weten. Tevens kondigde ze aan dat er volgend jaar een nieuwe seizoen van "The voice van Vlaanderen" komt.

Welke nummers zongen de kandidaten?

Paulien: "Smile" van Lily Allen, "Love is a losing game" van Amy Winehouse, "There's some place I've got to be" (eigen nummer)

Robby: "All summer long" van Kid Rock, "Don't it make my brown eyes blue" van Chrystal Gale, "The world" (eigen nummer)

Olivier: "Sexy and I know it" van LMFOA, "Nothin compares to you" (in de versie van Stereophonics)

Theo: "Let her go" van Passenger, "The boxer" van Simon and Garfunkel/Mumford & Sons