Van Cauwelaert gaat aan de slag bij De Tijd

vr 07/12/2012 - 17:26 Update: vr 07/12/2012 - 19:40 Voormalig Knack-boegbeeld Rik Van Cauwelaert gaat vanaf januari elk weekend een column schrijven op de opiniebladzijden van De Tijd onder de titel "Paleis der Natie". Dat laat hoofdredactrice Isabel Albers weten via Twitter.

Van Cauwelaert ging weg bij Knack na een conflict over de aanstelling van Jörgen Oosterwael als hoofdredacteur. Van Cauwelaert was directeur strategie bij Knack en schreef wekelijks het "Woord vooraf".

Ook Koen Meulenaere, die steevast Knack afsloot met zijn "Bladspiegel", verliet de redactie na de aanstelling van Oosterwael. Meulenaere ging aan de slag bij De Tijd en wordt nu gevolgd door van Cauwelaert.

Terwijl Meulenaere in vast dienstverband bij De Tijd werkt, is dat bij Van Cauwelaert niet het geval. Hij zal als onafhankelijk opiniemaker een plaatsje krijgen in de krant. In zijn column zal hij zijn licht laten schijnen over politiek-economische thema's.

"Zijn kijk zal zeker niet beperkt blijven tot het binnenland", zegt Albers. "In de loop der jaren heeft hij bijvoorbeeld ook een sterke interesse ontwikkeld voor Europa." De hoofdredactrice zegt blij te zijn dat Van Cauwelaert elke week een column gaat schrijven voor De Tijd. "Hij is een belangrijk opiniemaker in Vlaanderen, met een scherpe pen." Zaterdag verschijnt al een stuk in de krant, bij wijze van voorproefje.


Eerder verschenen: