Comeback voor Piet Pienter & Bert Bibber

vr 12/02/2010 - 10:13 De Belgische stripauteur Tom Bouden heeft van zijn collega Pom (Jozef Van Hove) de toestemming gekregen om eenmalig een vervolg te publiceren op de stripreeks Piet Pienter en Bert Bibber.

De 90-jarige Pom ging overstag toen hij Boudens strip "Paniek in stripland" las. "Pom vond dat blijkbaar een leuk album en zag ook dat Pienter en Bibber daarin voorkwamen", aldus Bouden. De toestemming was wel aan een aantal voorwaarden verbonden.

"Het mocht slechts een eenmalig vervolg zijn en het mocht zeker geen volwaardig Piet Pienter en Bert Bibber-album worden waarin de twee personages als enige de hoofdrol vertolken", zegt Bouden. Pom publiceerde tussen 1955 en 1995 45 albums van zijn reeks Piet Pienter en Bert Bibber.

De strip "Avontuur in de 21e eeuw" ligt vanaf zaterdag in de winkelrekken. "Het album is een mix van een parodie, een hommage en een pastiche", besluit Tom Bouden.

De cover van het stripalbum ziet er bijna identiek uit als de oude Pienter en Bibber-albums, met als verschil dat in plaats van Pom de naam Tom als tekenaar vermeld staat.