Geen Vlamingen bij nominaties Boekenleeuw Auteur: Hanne Decré

do 20/10/2016 - 18:43 Hanne Decré De Boekenleeuw zal dit jaar voor het eerst in de geschiedenis naar een Nederlandse auteur gaan. Boek.be reikt elk jaar de Boekenleeuw en de Boekenpauw uit, de prijzen voor respectievelijk het best geschreven en het mooist geïllustreerde kinder- of jeugdboek. Acht boeken maken kans op de prijs, vier in elke categorie.

Nieuw dit jaar is dat ook Nederlandse auteurs en illustratoren kunnen meedingen naar de prijs. Bij vorige edities was de prijs exclusief voor Vlamingen. De genomineerden voor de Boekenleeuw zijn meteen allemaal Nederlanders: Catharina Valckx met "Victor", Enne Koens met "Hotel Bonbien", Toon Tellegen met "De tuin van de walvis" en Koos Meinderts met "De zee zien".

Bij de Boekenpauw zijn er wel twee Vlaamse kanshebbers: Kitty Crowther, die illustraties maakte bij "Mama Medusa", en Alain Verster, die "Ik zie jou, zie jij mij?" illustreerde. De twee Nederlandse genomineerden zijn Thé Tjong-Khing met "Kunst met taart" en Ludwig Voldeba met "Hoe Tortot zijn vissenhart verloor".

Op zondag 6 november worden de Boekenleeuw en de Boekenpauw uitgereikt op de Boekenbeurs in Antwerpen. De winnaars krijgen elk 2.500 euro.