Kandidaten Biënnale Venetië 2017 bekendgemaakt Auteur: Tessa Rens

di 07/06/2016 - 17:15 Tessa Rens Vandaag werden de kandidaten voor de 57e editie van de tweejaarlijkse Biënnale bekendgemaakt. Uit de 35 inzendingen werden uiteindelijk 5 kandidaten geselecteerd. "Als ik de shortlist zie, denk ik dat de jury toch heel diverse kunstenaars geselecteerd heeft", zegt minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD).

Na de open oproep in eind april, ontving het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media 35 voorstellen van kunstenaars met een visueel concept voor de Biënnale van Venetië voor Beeldende kunsten in 2017. De toonaangevende internationale kunstmanifestatie vindt om de twee jaar plaats in Venetië.

Uit deze groep werden in totaal 5 kandidaten geselecteerd voor de 57e editie van de Biënnale:

  • Philippe Van Snick en Wim Waelput
  • Jan Van Imschoot, Salam Atta Sabri en Luk Lambrecht
  • Ria Pacquée en Antony Hudek
  • Michaël Borremans, Neville Wakefield en Martin Germann
  • Dirk Braeckman en Eva Wittocx

Diverse artiesten geselecteerd

Minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) is alvast tevreden over de selectie. "Als ik de shortlist zie, denk ik dat de jury, vanuit een bepaalde visie, toch heel diverse kunstenaars geselecteerd heeft. Ze beloven allen kwaliteit, maar kunnen dit op 5 heel verschillende manieren invullen. Ik mocht al een paar keer het Belgisch paviljoen bezoeken en sluit me aan bij de jury om te kiezen voor een sterke, eenduidige presentatie die in deze bijzondere architectuur tot zijn recht kan komen", zegt Gatz.

De geselecteerde kandidaten moeten nu nog een uitgewerkt voorstel indienen en deze aan een jury voorleggen op 4 juli.