Streetartkunstenaars palmen Oostende in voor The Crystal Ship Auteur: Ellen Maerevoet

zo 03/04/2016 - 16:34 Ellen Maerevoet Oostende wordt deze paasvakantie ingepalmd door een groep internationale (streetart)kunstenaars die er hun werken komen maken voor The Crystal Ship, een nieuw tweejaarlijks kunstenfestival met muurschilderingen en kunstinstallaties in de open ruimte.

Alle kunstwerken samen zullen een artistiek parcours vormen op meer dan 20 locaties in het centrum en op het groen lint rond Oostende. Onder de deelnemende kunstenaars zijn grote namen als de Belgen Roa en Noir, Fintan Magee (foto bovenaan), Robert Montgomery, Ella & Pitr (die gigantische grondtekeningen maken) en Pixelpancho. Ook Herr Seele, tekenaar en inwoner van Oostende, maakt voor de gelegenheid zijn eerste muurschildering.

"Het is ongezien in Europa om zoveel kunstenaars in dit genre samen te krijgen voor een gezamenlijk kunstenfestival", zegt curator Bjorn Van Poucke.  "Met The Crystal Ship willen we terug op zoek gaan naar de basis van kunst: het beheersen van een bepaalde ambacht."

Nog de hele komende week zijn er interventies van artiesten in het straatbeeld. De Oostendenaars konden hun eigen muur ook ter beschikking stellen voor een kunstwerk, een oproep waar meer dan 100 inwoners van de stad op ingegaan zijn. Volgende week zondag is er de vernissage van The Crystal Ship op het Achturenplein in Oostende. Studio Brussel zal die dag live vanuit Oostende uitzenden. De werken blijven minstens twee jaar zichtbaar in de stad en maken deel uit van een wandel- en fietsparcours.

Twitter/@thcrstlshp/FintanMagee
Twitter/@thcrstlshp