Oefen vanaf vandaag online voor het Groot Dictee Auteur: Tessa Rens

ma 14/12/2015 - 10:10 Tessa Rens Goed nieuws voor de liefhebbers van het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Vanaf dit jaar kunnen de kijkers thuis online deelnemen aan de spelwedstrijd. Om te vermijden dat taalfanaten onvoorbereid aan de start verschijnen, kunnen ze op de website van Canvas vanaf vandaag al even uittesten hoe het werkt.

Op zaterdag 19 december vindt de 26e editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal plaats in Den Haag, waarbij zowel bekende als onbekende Vlamingen en Nederlanders het tegen elkaar opnemen. Naast een nieuwe presentator en een meer uitgesproken strijd tussen Nederland en Vlaanderen, is er dit jaar ook een andere nieuwigheid: kijkers kunnen voortaan zelf online deelnemen aan de spellingwedstrijd.

Om dat allemaal al even te oefenen voor de grote dag aanbreekt, kunnen liefhebbers vanaf vandaag al uittesten hoe de vork precies in de steel zit. Tot en met vrijdag wordt iedere dag een speloefening op de website van Canvas aangeboden, ingelezen door VRT-gezichten Catherine Van Eylen, Saartje Vandendriessche, Koen Fillet, Annelies Beck en Tom De Cock. De oefenteksten werden opgesteld door VRT-taaladviseur en hoofdredacteur van de Grote Van Dale Ruud Hendrickx.

De oefeningen en de instructies kan je terugvinden op de website van Canvas. Het Groot Dictee zelf wordt uitgezonden op zaterdag 19 december, om 20.40 uur op Canvas.


eerder verschenen: