Betaalbare kunst kopen in Brussel

do 21/02/2013 - 11:36 In Brussel gaat vandaag de 5e editie van Affordable Art Fair van start. Vier dagen lang tonen meer dan 500 Belgische en buitenlandse opkomende en bekende kunstenaars hun werken in Tour & Taxis. Met prijzen tussen 50 en 5.000 euro is er voor ieder wat wils.

In Tour & Taxis zijn vanaf vandaag duizenden schilderijen, afdrukken, beeldhouwwerken en foto's op de kop te tikken vanaf 50 euro. Alle werken dragen een prijskaartje tot maximum 5.000 euro. Er zijn zowel creaties van binnen- en buitenlandse jonge, opkomende kunstenaars als van bekende namen te vinden op de kunstbeurs.

Elk jaar wordt op Affordable Art Fair ook een selectie van een tiental jonge Belgische talenten voorgesteld. Dit jaar wordt de aandacht gevestigd op hedendaagse fotografie, met fotografen als Sarah Eechaut en Grégoire Pleynet.

Ook gevestigde Belgische galeries als Espace Art 22 zijn aanwezig in Brussel. Buitenlandse kunstgalerijen zijn onder meer Cube Gallery uit Londen en Galerie des Tuiliers uit Parijs.