Ook in de Zoo is Jan Fabre niet welkom

wo 31/10/2012 - 17:49 De commotie rond de filmopnames van Jan Fabre blijft voortduren. Nu heeft ook de Zoo van Antwerpen de ploeg van de kunstenaar verboden om te komen filmen.

Fabre wil op verschillende plaatsen in Antwerpen filmen voor een enscenering van "De schoonheid van de krijger". Maar nadat bekend was geraakt dat er bij opnames in het stadhuis met katten was gegooid, kregen Fabre en de filmploeg zware kritiek.

Ook de Zoo voelt er nu nog weinig voor om mee te werken aan de film. "Om de mensen geen aanstoot te laten nemen, zeker niet nu in de herfstvakantie, hebben we besloten om de opnames niet te laten doorgaan", zegt woordvoerster Ilse Segers van de Antwerpse dierentuin.

"Hoewel er bij de opnames in de Zoo geen dieren betrokken zijn, hebben we na lang overleg beslist om de opnames niet te laten doorgaan."

De Zoo heeft nochtans een goede band met Jan Fabre. Eerder deze maand onthulde de kunstenaar er enkele mozaïeken en sculpturen van schildpadden. Die blijven gewoon staan in de Zoo.


eerder verschenen: