Zin in een griezelfilm op Halloween? Dit zijn onze filmtips Auteur: Alexander Verstraete

ma 31/10/2016 - 19:08 Alexander Verstraete Het is Halloween, de dag bij uitstek waarop griezelen kan en mag. Wie dat bij een enge film wil doen, heeft keuze te over. Onze filmreporter Ward Verrijcken heeft alvast deze tips in petto.

"Psycho" (1960)

"Eén van de ultieme griezelfilmtips is "Psycho" van Alfred Hitchcock", aldus Verrijcken. "Het is een zwart-witfilm, maar het personage van de enge moteluitbater Norman Bates blijft straf. Daarbij komt de beroemde douchescène, een van de best gemonteerde en beroemdste filmscènes aller tijden."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

"The silence of the lambs" (1991)

""The silence of the lambs" kan op geen enkel lijstje ontbreken. Het is een bijzonder intelligente horrorfilm over de kannibaal Hannibal, gespeeld door Anthony Hopkins. Hij is een erg intelligente, charmante en betoverende man, maar tegelijk belichaamt hij het kwade. Eigenlijk is Hopkins slechts vijfentwintig minuten in beeld, maar hij domineert wel de hele film. Zo hypnotiserend als "The silence of the lambs" worden ze niet snel gemaakt."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

"The omen" (1976)

"Het is de engste film die ik ooit heb gezien. De antichrist is daarin een klein jongetje. Dat kindje is zo griezelig, dat op zijn eigen verjaardagsfeestje zijn kindermeisje zelfmoord pleegt. Het is mijn ultieme filmtip voor Halloween."