Vlaamse films nu ook online te bekijken Auteur: Inne Verhoogen

vr 13/09/2013 - 20:52 Inne Verhoogen Liefhebbers van Vlaamse films kunnen voortaan ook online terecht. Via het platform www.vlaamsefilm.be kunnen 150 Vlaamse films online tegen betaling bekeken worden. Het project werd vanavond voorgesteld in Oostende.

De Vlaamse Film Producenten Bond, de website UniversCine.be, Het Vlaams Audiovisueel Fonds en Flanders Doc sloegen de handen in elkaar voor het online platform www.vlaamsefilm.be. Het platform biedt de mogelijk om oude en nieuwe Vlaamse langspeelfilms, documentaires en kortfilms via streaming of download - tegen betaling - te bekijken.

Op de "Kijk online"-pagina op de website staan zowat alle Vlaamse films, van 1945 tot nu, vanaf nu online ter beschikking van de filmliefhebber. Het gaat om zo'n 150 films, tegen 2014 moeten dat er 200 worden.

Volgens producent Bart Van Langendonck biedt het platform het voordeel dat films snel raadpleegbaar zijn, van thuis uit te bekijken zijn en vooral dat ze op een legale en veilige manier te downloaden zijn.

Het project werd vanavond voorgesteld in Oostende. Daar is momenteel de zevende editie van het gelijknamige filmfestival aan de gang.