Dani Klein: "Het juiste moment om afscheid te nemen" Auteur: Denny Baert

za 25/10/2014 - 11:14 Denny Baert Vaya Con Dios neemt dit weekend voorgoed afscheid met twee concerten: gisteren speelde de band in de Antwerpse Lotto Arena en vanavond valt het doek definitief in Vorst Nationaal. Na het eerste deel van het tweeluik sprak Sara Van Boxstael met frontvrouw Dani Klein die gisteravond nog eens alle registers opentrok.

Klein is 61 en stopt ermee nadat ze wereldwijde successen heeft gekend met haar band, na een lang concert hijgde ze nog na in de coulissen van de Lotto Arena. “Ik ben zeer tevreden, maar zeer moe. Ik ben echt ka-pot, poempaf zoals we in Brussel zeggen."

U heeft de fans echt verwend door een lang concert te spelen, onderbroken door een pauze.

“Inderdaad. Ik dacht: het zijn de twee laatste en dan moeten we iets extra’s bieden. En ja, ik heb echt mijn best gedaan.”

CuttingEdge.be

U heeft veel gastmuzikanten uitgenodigd. Wie hebben we allemaal gezien?

“We hebben Arbeid Adelt gezien, flamencozangeres Amparo Cortes met de ongelooflijke gitarist Nuno Garcia. Met hem heb ik in het begin van Vaya Con Dios nog gespeeld."

Klein stond gisteravond ook met Maurane op het podium. “Wij kennen elkaar al heel lang. De eerste keer dat ik op een podium stond, was in een musical over Jacques Brel. Mauron zong ook mee in die musical. Dus we kennen elkaar al heel lang maar we hebben daarna nooit meer iets samen gedaan. Daarom had ik nu echt goesting om haar uit te nodigen. Toen ik het haar vroeg, heeft ze meteen ja gezegd. Een ongelooflijk geschenk.”

In haar persoonlijke archief vond Dani Klein nog een video-opname van de Brel-musical waar ze samen in speelden. Die beelden werden gisteravond in het groot geprojecteerd tijdens het concert, samen met vele foto’s uit de rijke geschiedenis van Vaya Con Dios.

Pijnlijke voeten

Nostalgische beelden en afscheid nemen, het moet toch een dubbel gevoel geven. Niet?

“Op dit moment heb ik helemaal geen gevoel. Ik heb zo’n pijn aan mijn voeten dat ik gewoon alleen aan mijn voeten denk (schaterlacht).”

CuttingEdge.be

Eerder zei u: "Het verleden, het is jammer genoeg voorbij, en het komt nooit meer terug." En toch doet u het: afscheid nemen van het verleden.

“Het verleden is altijd het verleden. Of je daar afscheid van neemt of niet, dat maakt geen verschil. Het is voor mij het juiste moment om afscheid te nemen. Ik ben blij dat ik het nu doe.”

“Als je ouder wordt, ben je niet meer zo fit. Na dit concert voel ik me echt moe. Vroeger kon ik zo drie of vier concerten na elkaar spelen.”

Hoewel heel gemengd, waren er in het publiek ook al wat grijze haren te zien. Misschien is het voor hen ook tijd om afscheid te nemen? Of gaan ze u ooit toch nog eens aan het werk zien?

Ik ga nog zingen, maar niet meer zo meer zo’n zware optredens, maar kleinere optredens of zo.

Morgen op Deredactie.be: een uitgebreid verslag van het allerlaatste concert dat Vaya Con Dios vanavond speelt in Vorst Nationaal.