Aanslag Champs-Elysées

Op de Champs-Elysées in Parijs heeft een man het vuur geopend op politieagenten. Eén agent is gedood, twee anderen zijn gewond. De dader is doodgeschoten door de politie. IS heeft de aanslag opgeëist.

 • "Ik zal je altijd graag zien. Laat ons allen waardig blijven" Auteur: Isabelle Dekeyzer

  AP

  "Ik zal je altijd graag zien. Laat ons allen waardig blijven" Auteur: Isabelle Dekeyzer

  di 25/04/2017 - 14:38 Isabelle Dekeyzer
  In Frankrijk is tijdens een ceremonie in Parijs een eerbetoon gebracht aan de agent die vorige week omkwam bij een aanslag op de Champs-Elysées. De partner van de 37-jarige Xavier Jugelé hield een emotionele toespraak. Ook president François Hollande en de twee presidentskandidaten Emmanuel Macron en Marine Le Pen waren aanwezig.
 • Geens: "Geen enkel vermoeden van wie Abu Yusuf al-Belgiki zou kunnen zijn" Auteur: Zico Saerens

  Geens: "Geen enkel vermoeden van wie Abu Yusuf al-Belgiki zou kunnen zijn" Auteur: Zico Saerens

  vr 21/04/2017 - 20:54 Zico Saerens
  De inlichtingendiensten in ons land hebben op dit moment geen enkel idee van wie Abu Yusuf al-Belgiki zou kunnen zijn. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gezegd in "Terzake". De naam werd gisterenavond genoemd toen IS de aanslag in Parijs opeiste, maar veel duidelijkheid is er nog niet.
 • Franse parket: "Dader aanslag Parijs geïdentificeerd als Karim Cheurfi" Auteur: Hanne Decré

  AP

  Franse parket: "Dader aanslag Parijs geïdentificeerd als Karim Cheurfi" Auteur: Hanne Decré

  vr 21/04/2017 - 17:27 Hanne Decré
  De dader van de aanslag op de Champs-Elysées gisterenavond is geïdentificeerd als Karim Cheurfi. Naast zijn lichaam werd een handgeschreven briefje gevonden waarin steun betuigd wordt aan terreurgroep IS en in zijn auto lag een adressenlijst van politiediensten. Hij werd al verschillende keren veroordeeld, maar vertoonde voordien geen tekenen van radicalisering.
 • Advocaat onterecht beschuldigde Belg: "Absoluut niets met aanslag Parijs te maken" Auteur: Hanne Decré

  Advocaat onterecht beschuldigde Belg: "Absoluut niets met aanslag Parijs te maken" Auteur: Hanne Decré

  vr 21/04/2017 - 16:19 Hanne Decré
  Youssouf El Osri, de man uit Antwerpen die gisteren in verschillende media een tijdlang genoemd werd als dader of medeplichtige van de aanslag in Parijs, is geschokt. "Hij heeft daar absoluut niets mee te maken en distantieert zich in de meest formele zin", zegt Nabil Riffi, advocaat van de man.